Corona ♀

Chirowerking vanaf 30/01 (-12) en 7/02 (+12)

Dag lieve ouders en leden 

Jullie hoorden ongetwijfeld dat de regels voor jeugdbewegingen en andere vrije tijd nogmaals veranderen. (Ze hadden schrik dat we ons zouden vervelen na de blok en examens! 😉)

Na heel wat overleggen, puzzelen en krakende hersenen zijn we tot een oplossing gekomen. We zullen voorstellen hoe de komende zondagen er zullen uitzien:  Deze regeling gaat in voor de jongste afdelingen (tsjoepkes, speeclubs en kwiks) vanaf deze zondag (31/01) en voor de oudste drie afdelingen (tippers, tiptiens en aspiranten) vanaf 7 februari! Nog even ter herinnering: de +12 jarigen worden steeds met mondmasker op de Chiro verwacht. Ook de ouders vragen we mondmaskers te dragen als jullie je dochter komen afzetten op de Chiro en afstand te houden van de andere ouders. Ook moeten we steeds buiten spelen dus kleed jullie dochters heel warm en aangepast aan het weer (regenjasje, handschoenen, broekkousen, laagjes truien, muts, sjaal)! Jullie krijgen nog steeds een vieruurtje, dus we vragen om 1 euro mee te brengen.

Voor de tsjoepkes, speelclubs, kwiks en tippers

We werken in verschillende tijdsloten, het eerste tijdslot is vanaf 13u30 tot en met 15u30 en het tweede tijdslot van 16u00 tot en met 18u00. Zo heeft de leiding de tijd alles tussendoor te ontsmetten. 
We begrijpen dat het jammer is dat de middag korter is, maar op die manier kunnen we meer kinderen de kans geven naar de Chiro te komen en toch 2u lang te ravotten! Het is dus de bedoeling dat je kind kiest voor 1 tijdslot. 
Jullie worden verwacht op het Chiroterrein. 

Namiddag 1
13u30-15u30
Tsjoepkes bubbel 1A Tsjoepkes bubbel 2A SpeelclubsBubbel 3A KwiksBubbel 4A Tippers Bubbel 5A
Namiddag 216u00-18u00 Tsjoepkes Bubbel 1 B TsjoepkesBubbel 2B SpeelclubsBubbel 3B KwiksBubbel 4B TippersBubbel 5B

Hoe worden die bubbels nu ingedeeld? 

We sturen jullie wekelijks een mail woensdag om 20u, waarop jullie je dochter(s) kunnen inschrijven in één tijdslot. Jullie kunnen inschrijven tot vrijdag 20 uur. (Zo heeft de leiding zicht op het aantal en kan hun spelvoorbereiding hierop baseren). We vragen om jullie dochters zoveel mogelijk bij klasgenootjes te steken, zodat de bubbels van school een beetje worden aangehouden. Maar indien dit niet lukt, is dat zeker geen probleem. Door de opgelegde maatregelen (bubbels van 10) ontstaan er dus veel bubbels en is onze capaciteit van terrein/sanitair/aantal leidsters ook beperkt, dus als een tijdslot vol is, willen we ons alvast excuseren. Maar elke week is er een nieuwe link dus een nieuwe kans op een plaatsje! 

Het terrein zal dus opgedeeld worden in 5 stukjes, zodat elke bubbel zijn eigen stuk terrein en toilet heeft en geen contact heeft met de anderen. Ook de leiding zal zich opsplitsen. In de tussentijd wordt er gezorgd voor de nodige ontsmetting, zodat alles veilig verloopt. 

Tiptiens en aspiranten

Onze oudste groepen kunnen zich makkelijker verplaatsen met de fiets.

Jullie krijgen dus elke zondag van 14u15-18u00, maar niet op het lokaal. Jullie krijgen Chiro  op locatie, maar jullie leiding zal wekelijks goed communiceren waar en hoe jullie verwacht worden. De tiptiens worden opgedeeld in twee bubbels. De aspiranten kunnen in 1 bubbel blijven.

We hopen dat jullie dit allemaal snappen en dat we alles hebben gedaan om iedereen een leuke en veilige zondag te bezorgen! We zijn alvast super blij dat we de tippers, tiptiens en aspiranten vanaf volgende week ook terug mogen verwachten! Samen sterk, het einde is (hopelijk) in zicht.

Met vriendelijke groeten

De volledige leidingsploeg en VB

Algemene richtlijnen