Corona ♀

We zijn momenteel intern aan het bekijken hoe we de werking vanaf september zullen aanpakken en willen er kost wat kost voor zorgen dat jullie dochters elke zondag veilig plezier kunnen maken.

Updates over hoe elke zondag zal verlopen, zullen in dit tabblad geplaatst worden.

Chirowerking oktober t.e.m. december

Beste ouders

Na enkele zondagen uitproberen en zoeken zijn we hier nu eindelijk met een planning voor het komende half jaar. Wij hopen dat dit voor niet al te veel problemen zorgt en jullie onze beslissing begrijpen. Het goede nieuws is dat vanaf nu alle chiro activiteiten terug doorgaan op onze chiro lokalen in de Lindestraat 34B. Het misschien iets minder goede nieuws is dat enkele groepen ook in de voormiddag chiro zullen hebben. Hieronder de planning voor wie wanneer komt:

Oktober:

9:30 – 12:30: Tippers, tiptiens en aspiranten

14:15 – 18:00: Tsjoepkes, speelclubs en kwiks

November:

9:30 – 12:30: Tsjoepkes, speelclubs en kwiks

14:15 – 18:00: Tippers, tiptiens en aspiranten

December:

9:30 – 12:30: Tippers, tiptiens en aspiranten

14:15 – 18:00: Tsjoepkes, speelclubs en kwiks

Let op:

Tijdens sommige weekends organiseren individuele groepen af en toe avondactiviteiten met of zonder overnachting. Bekijk dus zeker de tweetakt van de groep waarbij je dochter lid is.

CODE ROOD VANAF 14/10

Belangrijke informatie tsjoepkes

Beste ouders,

Zoals jullie waarschijnlijk weten, moeten wij ons op zondagen aan een bubbel van 50 houden. Zoals jullie waarschijnlijk ook wel al hadden opgemerkt, zijn er dit jaar heel veel tsjoepkes. Dit vinden we natuurlijk geweldig, maar hierdoor stuiten we ook op een probleem: we zitten met onze inschrijvingen momenteel boven de 50. 
We horen jullie al denken: “Oei, wat nu? Hoe kan dat nu, jullie wisten dit toch op voorhand?”We wisten inderdaad dat er een limiet was, maar we hadden nooit verwacht dat we met zoveel tsjoepkes gingen zijn, aangezien we nog nooit zo een grote groep hebben gehad! En aangezien we op startdag niet al kindjes wouden weigeren, die vol goesting aan de poort stonden, konden we pas nadien de optelsom maken. We willen graag dat de chiro voor iedereen is en we willen iedereen zo blij mogelijk maken, dus na een uitgebreid overleg met de leidsters, de VB en chiro nationaal, zijn we tot volgende conclusies gekomen:

  • Iedereen die nu al eens geweest is, is nog steeds welkom.
  • De bubbel van 50 is eigenlijk de enige regel die echt als wet is opgenomen en hier moeten we ons dus echt aan houden. 
  • We gaan voorlopig een stop zetten op onze inschrijvingen. Als uw dochter toch zou beslissen om niet meer te komen, laat dit ons dan zeker weten!! We zouden dat natuurlijk jammer vinden, maar zo komt er misschien nog een plaatsje vrij voor iemand anders. 
  • We zijn met 4 leidsters, dus in onze bubbel zijn nog 46 “plaatsen” over. De kans dat iedereen steeds elke zondag komt is klein, maar we mogen geen risico’s nemen. Als iedereen aanwezig is, zijn we dus met te veel. Daarom zullen we vanaf nu dit systeem gebruiken: elke donderdag om 20 uur sturen we een mailtje met een link naar een doodle. Als jouw dochter wenst te komen die zondag, dan MOETEN jullie dit invullen. Er kunnen max 46 mensen deze poll invullen.We weten dat dit niet ideaal is, maar we denken dat dit de meest eerlijke manier is. Mogen we jullie dus vragen om enkel in te vullen als jullie dochter zeker komt die zondag? En om dit steeds te doen? We zullen dit aan de poort ook steeds controleren, anders is dit niet eerlijk t.o.v. de andere kinderen. Normaal gezien zal deze link ook steeds zo snel mogelijk op de site verschijnen (maar dit zal waarschijnlijk niet steeds stipt om 20u zijn).
  • (dit is dus enkel het geval voor de tsjoepkes en niet voor de andere afdelingen)

We hopen dat jullie onze beslissing een beetje begrijpen! We vermoeden dat het niet zo vaak zal voorvallen dat uw dochter een keertje niet “mag” komen en op die manier kan iedereen toch nog in de chiro blijven!Als jullie nog vragen hebben, stuur gerust!

Vriendelijke groetjes,Emma, Lien, Fran en Nele

Algemene richtlijnen