Kerels der Chiro Scheldering

Gegroet! Tot jullie spreken jullie leiders. We weten dat jullie voor een zware periode staan: DE EXAMENS. Elke dag de sleur van het op papier schrijven van juisten antwoorden. Het moet lastig zijn. Het in jullie opnemen van leerstof op de meest studentvriendelijke manieren, het is me wat.

Geen nood! Ik geef jullie enkele tips:

(PS ze zijn voornamelijk los uit mijne duim gezogen, ik kan dus NIET garanderen dat ze werken of wetenschappelijk correct zijn)

  • Het centrum in de hersen die zich bezighoudt met de geur (het olfactorisch geheugen), kan snel en zeer intens opgeroepen worden. Het is dus een idee om bij dat ene moeilijke bewijs van Thales of een bewijs uit het ongerijmde en bepaalde geur in je op te nemen. Een zweetkous van Michiel, parfum van je crush of de geur van een lederen voetbal. Even aan ruiken op het examen en HOPS! Je schrijft dat bewijs vanzelf op!
  • Een stuk geschiedenis lezen is 1 ding. Je onthoudt het door het te lezen. Een stuk geschiedenis lezen en overschrijven is iets anders. Je onthoudt het 2x: lezen en schrijven. MAAR! Tip van de leiding: Lees het terwijl je het schrijft en zing het hardop. Dan hoor je het ook nog eens. Dat zijn de volle 3 vliegen in 1 klap. (Doe dit niet in de studie, of je krijt iemands zweetkous naar je gezicht gesmeten.
  • Vergeet geen pauze te nemen. Eens sjotten, een Fristi drinken of 2u Fifa spelen, het kan allemaal. Als je Fifa speelt, zet het in het Frans. Dan leer je meteen ook die taal onbewust. Het is ook altijd de moeite om naar films of series te kijken zonder ondertitels. Dan moét je wel die woordjes op bladzijde 149 leren!
  • Denk aan de chiro. Als je het even lastig hebt met studeren; vergeet dan niet dat het de zondag weer chiro is. Vanaf 16u staan we weer paraat om al jullie gekke studieverhalen aan te horen. Ik kijk er al naar uit!
  • Eet genoeg! Ge zou toch niet willen dat ge vermagert zeker tijdens de examens. We hebben al elke week zo ons best gedaan om een goede lading vet via de friteuse ons lichaam in te rammen. Het zou zonde zijn die allemaal te verliezen.
  • Denk aan Dinos! Dinos hebben niet gestudeerd en die zijn nu allemaal dood. Erg.
  • Heb ik al gezegd dat je veel moet pauzeren?
  • Groetjes doen aan Lien de Wulf.
  • Zij die op hun examen onderaan schrijven: “Groetjes Tuur” gaan er gegarandeerd door zijn.

Meer tips heb ik echt niet. Of ik zou ze écht moeten verzinnen. Stel u voor!

Succes met de examens! We zien jullie elke zondag. Tijdens onze examens proberen we om de zondag ook leiding te komen geven. Als dat kan, staan we er zeker. Zo niet, dan zullen we vervangleidng moeten zoeken. Draag zorg voor die mensen. 23 en 30 december is er geen chiro. Dan zijn we ons aan het voorbereiden op de feestdagen

Toedels

(Ar)T(h)u(u)r

 

Great Quiz: 15/02

In de eerste editie van de Great Quiz namen 68 teams het tegen elkaar op in het gezellig ingerichte Studio M. De avond bracht krakende hersenen tot ver voorbij de jurytafel, quizzers die lang aan de toog bleven plakken en een zeer tevreden organisatieteam. Reserveer op zaterdag 15/02 een plek in uw agenda voor opnieuw een plezante avond!

De Great Quiz is de opvolger van Great Gig, een evenement waarmee de oudleiding van Chiro Scheldering een financieel steentje bijdraagt aan de jeugdwerking en de afwerking van de nieuwe lokalen. De inschrijvingen starten in december. Volg de facebookpagina @greatQZ om er als eerste bij te zijn, of kijk op http://chiromelle.be/activiteiten/greatquiz/