Hey hoi beste sjamfies,

We mogen dan alweer bijna de laatste dagen van april doorstrepen, en de zomer staat voor de deur! Binnenkort, moederdag, vaderdag, opadag, omadag, en nog veel dagen, maar gelukkig ook nog chiro…. Het zijn bijna de laatste chirodagen, en het begint net goed weer te worden, dus jullie weten waar naar toe!!!

Tijdens onze laatste chiromaand van dit jaar neemt Nonkel Hoekeraf ons weer eens mee op reis met zijn duurzaam-plastieken-bol. Weten jullie het nog? We maakten al eens een reis door de tijd met die gekke man, en deze winter nam hij ons mee naar allerlei warme bestemmingen. Wel, onze voorlaatste[1] reis gaat recht omhoog!! Naar de sterren, en daar voorbij! Hopelijk heeft SLUWE SOIS niet zo’n snel ruimteschip als onze vliegende bol…

Zondag 5 mei à Vrijdag 3 mei*

Opletten geblazen jongens, we komen samen op vrijdagavond! Van 18.30 tot 21u vliegen we met de plastieken bol van Nonkel Hoekeraf, naar een planeet waar jullie zeker al van gehoord hebben: Mars!! ! Daar heeft SLUWE SOIS namelijk een grote kist met goud staan, die natuurlijk niet van hem is… Helpen jullie met SLUWE SOIS te verslaan zodat we de goudkist aan de eigenaar kunnen terugbezorgen? Je kan al raden wat de beloning zou kunnen zijn…

Zondag 12 mei

Voorlaatste “echte” chirozondag!! Naar jaarlijkse traditie gaan wij ook dit jaar eens lekker wandelen! Voor de sjamfoeters die niet zo graag wandelen, geen nood. Het is helemaal niet ver, en jullie leiding zorgt ervoor dat jullie zich niet zullen vervelen onderweg! We spreken vroeger en elders af dan anders: om 9u30 op de meisjeschiro. Een vieruurtje (€1) voorzien wij, maar lunchpakket en een flesje water nemen jullie mee van thuis! Jullie papa’s en mama’s mogen hun sjamfoeters dan om 15u komen oppikken aan de kerk van Destelbergen.

meisja

Zondag 19 mei

Ai ai aaaai, el finale!! Voor dezos laatstos zondag brengen jullos bestos Spaansos mee. Wij nemen namelijkos de plastieken bollo’s van Nonkel Hoekeraf naar de Spaansos Planeetos Saturnos!! Caramba! Plezier verzekerdos! Siësta! Cancellara! Over dezos mysterieusos planeetos kunnen wij nog niet veel zeggen, alleen datos dezos planeetos veel ringen heeftos!! Jullie kunnen zekeros al radenos wat we gaan doenos… en SLUWE SOS zal zeker ook weer een vingeros in de pappos hebbenos!

Opgepast! Vanaf 26 mei is er dus geen chiro meer; jullie leiding moet dan zeer hard zijn best doen bij het studeren om zo een goed rapport te hebben! Wij zien elkaar allemaal terug op zondag 23 juni. Dan gaan we met gans de jongens- en meisjeschiro voor een dag naar de zee! (info: zie weetjes). Daarna is het weer even stil in chiroland, tot 2 juli, want dan vertrekken we op kamp! Alle info daarvoor vinden jullie in het kampboekje.

Wij hebben er, zoals altijd, er al superveel goesting in! Tot snel schavuitjes!

Groetjes van jullie Sjamfoeterleiding,

Debbie (Arne), Notte (Maxim), Chow (Dries), en Vlammer (Arne).

[1] Cf. klein kamp, nvdr.

Vergeet de weetjes niet eens door te nemen

Contact

Maxim Notte Sjamfoeters 0493/67.82.29 maxim.notte@gmail.com
Arne Vlaemink Sjamfoeters 0492/45.29.99 arne_vlaeminck@hotmail.com
Dries Van De Vaerd Sjamfoeters 0475/36.91.87 driesvandevaerd@hotmail.com
Arne De Bie Sjamfoeters 0479/11.40.03 arne.de.debie@hotmail.be
Maxim
Maxim
Arne Vlaemink
Arne Vlaemink
Arne De Bie
Arne De Bie
Dries
Dries