Info Jongens

Wie/wat is Chiro Scheldering

Al sinds 1939 staan leiders van Chiro Scheldering klaar om kinderen te amuseren. Leuk weetje: de Chiro werd opgericht door de paters van het College van Melle! Daar werd tot eind de jaren ’50 Chiro gegeven, sindsdien vindt de Chiro plaats op de huidige terreinen.

Waar en wanneer?

Vanaf eind september tot juni geeft een enthousiaste leidingsploeg elke zondag van 14 tot 18u Chiro op de terreinen in Kruisstraat 2A (9090 Melle). In de grote vakantie gaan we op kamp!

Afdelingen

Alle jongens vanaf 6 jaar zijn welkom om zich volledig uit te leven met onze spelletjes! En bij spelen geldt maar één regel: hoe meer zielen hoe meer vreugd! Meisjes die ook graag naar de Chiro willen gaan, worden bij Chiro Geertrui verwacht, dit is de meisjeschiro.

De Chiro werkt met leeftijdsgroepen of afdelingen, hieronder vind je een overzicht van jong naar oud:

  • Sjamfoeters: 6 – 7 jaar (1ste en 2de leerjaar)
  • Speelclub: 8 – 9 jaar (3de en 4de leerjaar)
  • Rakkers: 10 – 11 jaar (5de en 6de leerjaar)
  • Toppers: 12 – 13 jaar (1ste en 2de middelbaar)
  • Kerels: 14 – 15 jaar (3de en 4de middelbaar)
  • Aspi’s: 16 – 17 jaar (5de en 6de middelbaar)
  • Leiding: 18 – …

Kleding

De twee jongste groepen (sjamfoeters & speelclubs) mogen in gewone speelkledij (tuurlijk wel al in uniform, indien mogelijk) naar de chiro komen, houd er zeker rekening mee dat de kledij mogelijks vuil kan worden.
Vanaf de rakkers zijn de leden verplicht om in uniform naar de Chiro te komen, dit houdt in: een Chiro short, een Chiro hemd of Chiro trui en eventueel een Chiro T-shirt.

Op kamp!

In juli gaan de sjamfoeters en speelclubs op klein kamp. Ze overnachten in een gebouw. De afdelingen vanaf de rakkers gaan ook in juli op groot kamp. Dit betekent dat ze naar de Ardennen trekken en daar 10 dagen in tenten overnachten.

Hoe inschrijven?

Beslist u zoon na een aantal keer proberen om bij de chiro te komen?

Dan dient hij ingeschreven te worden. Dit kan je hier doen.