Tweetakt Speelclub

Dag liefste speelclubs

Met pijn in het hart schrijven we de laatste tweetakt van dit Chirojaar… Maar gelukkig kunnen we met een enorm tevreden blik terugkijken op onze avonturen!  Jullie hebben elke zondag opnieuw bewezen wat voor een sterke vrouwen jullie wel niet zijn.

Jullie toonden ons hoe je kaarsen verkoopt, hoe je handenstand doet onder water, hoe je terugkeert in de tijd, hoe Melle er nu precies uitziet en waar alles zich bevindt, hoe je de pakjes van de sint snel terugvindt, hoe je de leiding kan verslaan en hoe je een goede heks kan zijn. Maar niet alleen dat, we keken samen films, gaven het muziekpakketje door op ons geweldig kerstfeestje, dansten samen op de kinderfuif, maakten samen peperkoekenhuisjes, maakten Melle een pak afvalvrijer een ons lokaal een pak vrolijker en zo veel meer!

Maar niet getreurd, zoals de Speelclubs het gewoon zijn, sluiten we ook dit hoofdstuk af in stijl. De laatste Chiromaand wordt er eentje om nooit te vergeten!

En na deze Chiromaand komt nog iets waar we ECHT NIET OP KUNNEN WACHTEN: KLEIN KAMP! 5 dagen vol Chiro, ravotten, kampen bouwen, vriendinnen, vuil worden, eten… Als dit niet afsluiten in stijl is, dan weten we het ook niet meer 😊 Vergeet jullie niet in te schrijven op de site:

Klein kamp: http://chiromelle.be/inschrijvingsformulieren/inschrijvingsformulier-klein-kamp/

Barbecue: http://chiromelle.be/inschrijvingsformulieren/inschrijvingsformulier-bbq-klein-kamp-2019/

Zondag 5 meiSPEEL
Vandaag zijn we samen met de kwiks de enige op de Chiro. En wat doen we als alle lokalen vrij zijn? Een geweldig-gek-ongelooflijk escape room spel! Wat is een escape room? Jullie worden in een lokaal ‘opgesloten’ (we gaan jullie natuurlijk niet ECHT opsluiten) en moeten zo snel mogelijk uit de kamer proberen geraken aan de hand van puzzels, raadsels… Samenwerken, zoeken naar tips en vooral goed nadenken is de boodschap. Geraken jullie op het einde van de zondag uit het laatste lokaal? Wij hebben er alvast vertrouwen in! Vergeet jullie Sherlock Holmes jas, vergrootglas en onderzoekshandschoenen niet.

Zondag 12 mei
Zo gaat het goed, zo gaat het beter, alweer een kilometer

En vanvoor, daar lopen ze goed door. En vanachter daar lopen ze wat zachter

… (kan jij het verder zingen?)

Vandaag is het geen gewone zondag, maar tijd voor onze jaarlijkse dagtocht! JOOOOEPIEEE! Als alle speelclubs enthousiast de zonnedans doen, hebben we die dag gegarandeerd goed weer! We vertrekken ‘s ochtends samen op de Chiro, doen een heuse wandeltocht, eten samen onze overheerlijke boterhammetjes op en in de namiddag worden de jongste twee afdelingen (tjsoepkes en speelclubs) afgehaald. Waar en wanneer we precies afspreken, zal jullie nog worden meegedeeld via mail!

Zondag 19 mei
Jullie liefste leiding is alweer begonnen aan hun jaarlijkse winterslaap en kunnen dus geen leiding komen geven. Maar leidster, het is helemaal geen winter? Met winterslaap bedoelen we eigenlijk dat het alweer tijd is om in de boeken te duiken. We moeten weer keihard studeren voor de examens, maar op klein kamp zijn we helemaal terug! Vandaag (en volgende week) komen de aspiranten en oud-leidsters ons vervangen.

Zondag 26 mei
ZZzzzzzzz…. Sshht! De leidsters zijn nog steeds bezig aan hun winterslaap… ZZZZZZzzzz. Vandaag komen opnieuw de oud-leidsters onze plaatsen innemen om jullie een onvergetelijke zondag te laten beleven. Veel plezier speelclubs 😊

Zondag 23 juni
Wat is rood en ligt op het strand?

Hoe noemt Eddy Wally als hij in de zee zwemt?

Jullie kunnen al raden wat er vandaag op de planning staat: met z’n allen richting de zee! Enkele leidsters zijn al ontwaakt uit hun winterslaap en komen jullie vergezellen. De andere leidsters moeten nog een beetje verder slapen zodat ze zeker genoeg opgeladen zijn voor klein kamp.

Net zoals op dagtocht hopen we massaal op de speelclubs om de zonnedans te doen, zodat ook vandaag een zonovergoten dagje wordt. Vergeet jullie petje, bikini, goed humeur, lunchpakket, handdoek, lolbroek en zonnecrème niet! Waar we precies naartoe gaan dit jaar blijft voorlopig een verrassing. Ik kan jullie al vertellen: We gaan naar de plaats waar de zon het hardst schijnt die dag! Verdere info (tijdstip, plaats waar we afspreken…) wordt jullie nog gestuurd via mail!

TJOEP

Dinsdag 2 juli
EINDELIJK! Na dagen nagel bijten, ongeduldig blaadjes aftrekken van de scheurkalender, vragen aan mama en papa ‘Hoelang nog tot klein kamp?’, is het moment aangebroken! WE VERTREKKEN OP KLEIN KAMP! We verwachten jullie uitgerust, met kleren en onderbroeken voor 5 dagen, een veldbed/matje, slaapzak en heeeeel veel zin om 10u in Horebeke! (Buikberg 1). MULAN, HIER ZIJN WE DAN!

Contact

Naam E-mailadres
Helga Ameye helga.ameye@telenet.be
Marie Lorré marie.lorre@hotmail.com
Elizabeth De Vreese elizabeth.devreese@gmail.com
Sarah Byttebier sarah.byttebier@telenet.be
Anke Leys anke.leys@hotmail.com
Jade Duthieuw  jade.duthieuw@gmail.com